ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΣΟΥΧΤΕΣ – ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Φουρούλη και την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 16/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 1 πακ. χωριάτικες μακαρούνες
  • 100 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 2 σταγ. λάδι τρούφας [προαιρετικά]
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βράζουμε τις μακαρούνες σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Τις σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσουν. Σε ένα τηγάνι καβουρδίσουμε σκέτη την τριμμένη μυζήθρα μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ξεχωριστό τηγάνι τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο τα αβγά μάτια. Προσέχουμε ώστε ο κρόκος να μείνει μελάτος.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και από πάνω απλώνουμε ένα αβγό σε κάθε πιάτο.Από πάνω του ρίχνουμε 2-3 σταγόνες λάδι τρούφας αν θέλουμε.