ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την ηθοποιό Κάρμεν Ρουγγέρη

Ημερομηνία Προβολής: 23/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • ½ φλ. χυμό ντομάτας Pummaro
  • ½ πράσινη καυτερή πιπεριά
  • ½ ματσ. άνηθο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθα από το προηγούμενο βράδυ σε σκέτο νερό (για 7-8 ώρες). Τα βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τη μισή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε κι αυτή στο τηγάνι.

Μόλις μαραθούν τα λαχανικά σβήνουμε με το χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το σπανάκι χοντροκομμένο.  Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και λίγα λίγα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι για να ανακατευτούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.