ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ: KANEL BULLE & SOLBULLE

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Πόπη Μπρέντμαρ

Ημερομηνία Προβολής: 15/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 84 γρ. νωπή μαγιά
  • 500 ml γάλα
  • 300 ml ζάχαρη
  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 250 γρ. γιαούρτι 10%
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη

 

Για τη γέμιση Kanelbulle:

 

  • Μαργαρίνη Culinesse
  • Κανέλα για πασπάλισμα
  • 1 αβγό
  • Ξανθή ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Για τα Solbulle:

 

  • ½ λίτρο γάλα
  • 1 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για επάλειψη
  • Ξανθή ζάχαρη για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολάκι τρίβουμε τη μαγιά με το χέρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η μαγιά.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα διατηρώντας το μείγμα  χλιαρό.

Προσθέτουμε το μείγμα γάλα-βούτυρο πάνω από τη μαγιά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το κάρδαμο για άρωμα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη λεία, μέχρι να μην κολλάει καθόλου στα δάχτυλα, για περίπου 10 λεπτά.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μία ώρα.

Για τα Kanelbulle, μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια παίρνουμε ένα και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με πλάστη.

Αλείφουμε με μαργαρίνη Culinesse και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, μπόλικη κανέλα και λίγο κάρδαμο σε σκόνη. Αν θέλουμε προσθέτουμε και δάκρυα σοκολάτας, αμυγδαλόπαστα ή τριμμένο μήλο.

Γυρνάμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα ρολό, κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις αφήνουμε σε φόρμες «μαφιν» μέχρι να φουσκώσουν για περίπου 40 λεπτά.

Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και μετά πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη καφέ ζάχαρη (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και φλούδες αμυγδάλου).

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά ή μέχρι τα τσουρέκια να έχουν ένα ωραίο χρώμα

Για τα solbulle χρησιμοποιούμε τη ζύμη του kanelbulle αλλά τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια, μεγέθους ενός μανταρινιού τα οποία τοποθετούμε σε ρηχό ταψί με λαδόκολα και τα αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσουν.

Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε ένα κορνέ.

Γεμίζουμε τα τσουρέκάκια ελαφρά με κρέμα βανίλια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά

Αφού κρυώσουν, τα αλείφουμε περιμέτρικά με λίγη μαργαρίνη που έχουμε ζεστάνει και στη συνέχεια τα βουτάμε στη ζάχαρη.

Για να είναι όμορφα διακοσμημένα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην απλωθεί η ζάχαρη πάνω στην κρέμα βανίλια αλλά μόνο πάνω στη ζύμη.