ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δήμο Κουρογιάννη
Ημερομηνία προβολής 25/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
- 300 γρ. νουντλς ρυζιού
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 αβγά
- 60 γρ. καρότο
- 60 γρ. μπαμπού
- 60 γρ. κρεμμύδι
- 60 γρ. πιπεριά πράσινη
- 60 γρ. πιπεριά κόκκινη
- 60 γρ. φύτρες φασολιών
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1½ κ.γ. ζάχαρη
- 1½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1½ κ.γ. σησαμέλαιο ασιατικό
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 2 φύλλα για spring roll για το σερβίρισμα
- Φρέσκο κρεμμυδάκια & σχοινόπρασο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα νουντλς για 5 λεπτά, συμβουλευόμαστε και τις οδηγίες της συσκευασίας ανάλογα το μέγεθος του ρυζομακάρονου που επιλέξαμε, και τα σουρώνουμε. Κόβουμε τα λαχανικά – καρότο, κρεμμύδι, πιπεριές και το κρεμμύδι – σε λεπτά μπαστουνάκια (λωρίδες). Στο γουόκ ή σε βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το αβγό σπασμένο σαν ομελέτα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο σε ψιλές φετούλες, στη συνέχεια τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα. Ύστερα προσθέτουμε το μπαμπού. Ρίχνουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα. Τέλος, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ζάχαρη και τη σόγια σος και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις φύτρες και το σησαμέλαιο. Για μια εναλλακτική παρουσίαση, τηγανίζουμε ένα φύλλο spring roll, βυθίζοντας το με μια κουτάλα μέχρι να πάρει το σχήμα της. Βάζουμε το φύλλο spring roll και μέσα στη φωλιά του σερβίρουμε τα νουντλς. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σχοινόπρασο.