ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αύρα Πανουσοπούλου
Ημερομηνία Προβολής: 01/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 10 μικρούς κουραμπιέδες
- 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
- Μαρμελάδα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τους κουραμπιέδες και προσθέτουμε τη μαργαρίνη σε κυβάκια. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα για να σχηματιστεί μια τριφτή ζύμη.
Σε ένα ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη στρώνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα πιο σκούρο καφέ χρώμα.
Για να φτιάξουμε την κρέμα χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια χτυπάμε τη μυζήθρα και τα ενώνουμε. Τέλος, στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από τους κουραμπιέδες και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή με κάποια μαρμελάδα στρωμένη πάνω από κάθε κομμάτι.