ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Patissier Στέλιο Παρλιάρο

Ημερομηνία προβολής 13/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 160 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
  • Άγλυκη σαντιγί για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν και τ’ ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τα καρύδια τριμμένα και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 18 εκ., κατά προτίμηση τσέρκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου. Εάν θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε.