ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ & ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Aπό την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 07/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. έτοιμες βρασμένες πέννες
  • 200 γρ. Ketchup Hellmann’s
  • 6 κ.σ. βασιλικό ή έτοιμο pesto βασιλικού
  • 130 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 130 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τις πέννες ή όποιο άλλο κοντό ζυμαρικό έχουμε στο ντουλάπι μας. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα 6 κ.σ. πέστο ή ψιλοκομμένο βασιλικό. Προσθέτουμε κέτσαπ για να δώσει υγρασία στη σάλτσα μας και νοστιμιά. Ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και την μισή ποσότητα παρμεζάνας. Ανακατεύουμε καλά. Δεν αλατοπιπερώνουμε, γιατί η κέτσαπ και το πέστο έχουν όλη την νοστιμιά που χρειαζόμαστε. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς, ίσα ίσα για να λιώσει το τυρί. Μπορούμε να ρίξουμε τα ζυμαρικά από το μπολ κατευθείαν σε ένα τάπερ, να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες και να τα ψήσουμε όποτε θέλουμε.