ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία Προβολής: 14/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 5 βαζάκια
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γάλα φρέσκο
- 20 γρ. ζάχαρη
- 3 κρόκους αβγών
- 5 γρ. κακάο σκόνη
- 70 γρ. σουμάδα
Για το γαρνίρισμα:
- 200γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
- 40 γρ. σουμάδα
- Φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
- Σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς τα αβγά.
Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά γιατί δεν θέλουμε να αφρίσει το γάλα και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη σουμάδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Γεμίζουμε γυάλινα μπολάκια ή βαζάκια ή ακόμα και βεντούζες (τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο) ως τη μέση και τα κλείνουμε.
Μαγειρεύουμε στον ατμό για 16 λεπτά. Αν δεν έχουμε ατμομάγειρα μπορούμε να τα μαγειρέψουμε μέσα σε κατσαρόλα στην οπόια έχουμε νερό και από πάνω τοποθετούμε σουρωτήρι ζυμαρικών. Μέσα στο σουρωτήρι τοποθετούμε τις κρέμες και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι ώστε μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, θα μαγειρέψει τις κρέμες με τους ατμόυς.
Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν περίπου μισή ώρα στο ψυγείο
Σε μπλέντερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και τις προσθέτουμε τη σουμάδα για να γλυκάνει και να γίνει πιο ρευστή.
Βάζουμε λίγη σαντιγύ πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και μερικά αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα.