ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Μπακοδήμο


Ημερομηνία προβολής 19/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 8 φέτες ελληνικο προσούτο IFANTIS
  • 500 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 500 γρ. τυρί κρέμα 

Για την ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft 
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την βάση της τάρτας: βάζουμε πρώτα τη μαργαρίνη με βούτυρο στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Όσο δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε το αλάτι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αβγό. Όταν γίνουν όλα τα υλικά μια ομοιόμορφη μάζα, τότε αφαιρούμε το μείγμα από τον κάδο και πλάθουμε μια μπάλα. Την τυλίγομυε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 – 30 λεπτά. Όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο την αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλεύεται πιο εύκολο. Αλείφουμε την ταρτιέρα με μαργαρίνη με βούτυρο. Τοποθετούμε την ζύμη στο κέντρο και την απλώνουμε με τα χέρια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το τυρί κρέμα.
Αφού ψηθεί η τάρτα, απλώνουμε μέσα την γέμιση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε την τάρτα μας ζεστή με τις φέτες προσούτο κρύες από πάνω.