ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΔΥΟΣΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Μαυράκη

Ημερομηνία προβολής 13/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ξινόχοντρο
  • 50 γρ. ντομάτες 
  • ½ μελιτζάνα 
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • Αλάτι – πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ ρίχνουμε 1 φλ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Χτυπάμε για να αποκτήσουν τα υλικά μια κρεμώδη υφή. Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε το λάδι με το σκόρδο και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τη μελιτζάνα. Προσθέτουμε και επιπλέον λάδι, περίπου 1 κ.σ.. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και ρίχνουμε ½ φλ. νερό. Σπάμε τον ξινόχοντρο με τα χέρια μας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί ο ξινόχοντρος για 10 λεπτά αν θέλουμε να κρατάει λίγο, ειδάλλως αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά προσθέτοντας κι άλλο νεράκι. Στα μισά του μαγειρέματος, ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.