ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2012

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Αγγέλα Γανωτή

Ημερομηνία Προβολής: 29/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ


  • ½ κιλό λευκά μανιτάρια
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 ½  φλ. σπιτική
    ντομάτα Pummaro
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 300 γρ. χυλοπίτες
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια ή τα σκουπίζουμε καλά με μια υγρή πετσέκα και τα κόβουμε σε χοντρά
κομμάτια.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τα μανιτάρια και τα
περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν στους
180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τις πιπεριές πρώτα
σε ροδέλες και μετά στη μέση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 
το υπόλοιπο  ελαιόλαδο και σοτάρουμε
τις πιπεριές, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένο με αλάτι και
πιπέρι.

Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το σπιτικό χυμό ντομάτας και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Όταν γίνει η σάλτσα και έχουν ψηθεί τα μανιτάρια τα
βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε ακόμα μισό ποτήρι ελαιόλαδο και μπόλικο
ψιλοκομμένο μαϊντανό, συμπληρώνουμε λίγο νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο
πάντα στους 180 μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά, περί τα 20-30 λεπτά.

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε πιάτο τις χυλοπίτες ζεστές και από πάνω
περιχύνουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα από πιπεριές και κρεμμύδια.