ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μαρία Πετρίδη
Ημερομηνία προβολής 12/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 200 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- 3 πράσα
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει το πράσο, το σβήνουμε με λευκό κρασί ή με βότκα. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τη γκοργκοντζόλα, η οποία καλό είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά περίπου με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Τέλος προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το μπούκοβο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.