ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
250 ΓΡ. ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
24 ΓΑΡΙΔΕΣ
30 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
24 ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΑΡΙΔΑΣ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
½ ΚΑΡΟΤΟ
40 ML ΚΟΝΙΑΚ
1 Κ.Γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΙΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για την γαριδομακαρονάδα
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι προσθέτουμε τα κεφάλια της γαρίδας αλάτι πιπέρι, το καρότο και τον πελτέ ντομάτας. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το νερό, και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Στη συνέχεια την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει, την περνάμε από σίτα και αλατοπιπερώνουμε.
Σωτάρουμε στο γουόκ με ελαιόλαδο και βούτυρο τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε τα ντοματίνια, λίγη από τη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.