ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Σπύρο Παυλίδη
Hμέρα προβολής 27/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πλοκάμι από χταπόδι
- 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
- Χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκαλι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 1 ματσ. σπαράγγια
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί το πλoκάμι από το χταπόδι με τη δάφνη, τους κόκκους μαύρο πιπέρι και τον γλυκάνισο.
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο σε ελαιόλαδο, για 2 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια περνάμε από το σχαροτήγανο το ψημένο χταπόδι, για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κάνει κρούστα. Αφαιρούμε το χταπόδι και τα σπαράγγια και βάζουμε στο σχαροτήγανο λίγο ζουμί από το ψημένο χταπόδι, το χυμό πορτοκάλι, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, το ξύσμα πορτοκάλι, τη μικρή καυτερή πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι κι άλλο ζουμί από το ψημένο χταπόδι, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ξιδάτο χταπόδι με τα σπαράγγια και προσθέτουμε την σάλτσα με την κρέμα βαλσαμικού.