ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Λουλουδιά Αλεξιάδου
Ημερομηνία Προβολής: 12/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά μύδια φρέσκα
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κρεμμύδι
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 φλ. ρύζι καρολίνα
- 1/3 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/3 ματσ. άνηθο
- 1/3 ματσ. μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ soft
- 1 ντομάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μύδια, καθαρίζουμε μ’ ένα μαχαιράκι και σύρμα το κέλυφος και βγάζουμε τα μουστάκια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε με το καπάκι χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Αδειάζουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε σιγά σιγά να πάει παντού.
Προσθέτουμε ζεστό νερό (για να μη σταματήσει το βράσιμο) σε αναλογία 1 ρύζι προς 3 νερό.
Ρίχνουμε και την ψίχα από μερικά μύδια και το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε καπάκι και τα αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσει το ρύζι και να χυλώσει το πιλάφι.
Μόλις το ρύζι μαλακώσει προσθέτουμε 1-2 κουταλιές μαργαρίνη για να χυλώσει και να γυαλίσει το ρύζι και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.
Ραντίζουμε με το χυμό ενός λεμονιού, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Διακοσμούμε με μια φετούλα λεμόνι, φύλλα δυόσμου και άνηθου, λίγα καρεδάκια ντομάτας και είναι έτοιμο.