ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΦΟΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Περικλή Κοσκινά

Ημέρα προβολής 12/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

1 ½  κιλό ροφό
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελ. σκόρδο
1 ξύλο κανέλλας  
4 γαρύφαλλα
3 κόκκους κάρδαμο  
1 μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
30 γρ. ντοματοπoλτός Pummaro
100 γρ. κεφαλοτύρι
2 ντομάτες
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει και το βάζουμε στο ταψί.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, χοντροκόβουμε τα σκόρδα και τα σωτάρουμε, για 5 λεπτά, στο ίδιο τηγάνι. Προσθέτουμε ντοματοπελτέ, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, το κάρδαμο, την κανέλλα και τη δάφνη. Ρίχνουμε νερό και μια ντομάτα κομμένη σε κύβους. Προσθέτουμε το μείγμα στο ψάρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά, στους 200 βαθμούς.
Στο ζουμί από το ψημένο ψάρι ρίχνουμε το κριθαράκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε το κριθαράκι από το φούρνο, το διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε σε πιατέλα το κριθαράκι, με το ψάρι ολόκληρο από πάνω.