ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Σπύρο Παυλίδη

Ημερομηνία προβολής 01/06/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
  • 50 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • 1 μάτσ. σπαράγγια
  • 1 κ. χόρτα αρωματικά διάφορα (πχ καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα)
  • 4-5 πατάτες μικρούλες
  • 2 καρότα
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φιλετάρουμε τον μπακαλιάρο. Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια βρεμένη πετσέτα, δεν τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Με ένα peeler αφαιρούμε τις σκληρές ίνες και τα αγκάθια του βλαστού. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε τις πατατούλες.Οι πατάτες επειδή είναι βρασμένες από πριν απορροφούν ελάχιστο λάδι, κάνουν μια κρούστα και παραμένουν τραγανές. Τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα σπαράγγια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μπόλικα σέσκουλα χοντροκομμένα, λίγες καυκαλήθρες και μυρώνια (γιατί έχουν έντονο άρωμα) και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Αλατίζουμε 2 φιλέτα μπακαλιάρου και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που το έχουμε αφήσει να κάψει. Τα ρίχνουμε με την πέτσα προς τα κάτω για να μην διαλυθούν.Τα σοτάρουμε ελάχιστα από κάθε πλευρά και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια συνθέτουμε το πιάτο:Αναμίγνυουμε τα λαχανικά με τον μπακαλιάρο και σερβίρουμε.