ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΥΟΙ ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΑ & ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Απο τη Νίκη Μηταρέα

Ημέρα προβολής 26/03/2014

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 1 κιλό γαρίδες Νο3
  • 20 φύλλα μαρουλιού
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • Χυμό από ½ μοσχολέμονο
  • 3 κ.σ. καλαμπόκι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε τις γαρίδες, τις ψιλοκόβουμε  και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε  ένα βαθύ τηγάνι με νερό που βράζει βάζουμε ένα ένα τα φύλλα μαρουλιού για λίγα δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τη γέμιση:
Προσθέτουμε στις γαρίδες το καλαμπόκι, το τζίντζερ, ξύσμα από το μοσχολέμονο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Γεμίζουμε κάθε φύλλο μαρουλιού (από την ανάποδη πλευρά) με μια κουταλιά από τη γέμιση, το τυλίγουμε και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Σερβίρουμε με φέτες μοσχολέμονου και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο.