ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Αλέξα Αποστολίδη
Ημερομηνία Προβολής: 08/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- Καλαμαράκι φιλέτο
- 1 ½ κ.σ. αλεύρι
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 2 μαραθόριζες με το μάραθό τους
- 200 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. ούζο
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φιλέτα καλαμαριού στη μέση και αφαιρούμε τα πλοκάμια. Περνάμε τα καλαμαράκια από το αλεύρι, τα τινάζουμε καλά και είναι έτοιμα για τηγάνι. Κόβουμε την μαραθόριζα στη μέση. Βγάζουμε την σκληρή καρδιά της. Κόβουμε την μαραθόριζα σε χοντρές φέτες. Κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα κλωναράκια της μαραθόριζας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε και τη μαραθόριζα. Όταν πάρει χρώμα η μαραθόριζα και μαραθεί προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Τα τηγανίζουμ ελάχιστα, 4-5 λεπτά, για να μην σκληρύνουν. Σβήνουμε με ούζο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία για να σιγοβράσει το φαγητό. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και όταν φτάσει στο μισό ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι, για να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον χυμό δύο λεμονιών. Κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά. Ρίχνουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ελιές. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, είτε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.