ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
Ημερομηνία προβολής 22/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 400 γρ. φιλέτο ξιφία
- Ξύσμα από τζίντζερ (περίπου 10 γρ.)
- Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
- Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα & χυμό από 1 λάιμ
- Κόκκους ροζ πιπεριού
- ¼ ματσ. σχοινόπρασο
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τη βοήθεια μιας μεμβράνης τυλίγουμε το φιλέτο ξιφία σε ρολό και τον παγώνουμε στην κατάψυξη. Τον αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά και τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Απλώνουμε τις φέτες σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και το τζίντζερ. Ραντίζουμε με το ξύδι και το χυμό από τα εσπεριδοειδή. Πασπαλίζουμε με κόκκους ροζ πιπεριού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 έως 15 λεπτά για να ψηθεί. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ο ξιφίας με αυτό το μαρινάρισμα διατηρείται έως 2 μέρες στο ψυγείο.