ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ & ΨΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 20/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

Για τις μελιτζάνες:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
  • 8 κλων. θυμάρι
  • 60 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τα καλαμαράκια:

  • 12 μικρά καλαμαράκια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 60 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι


Για την αρωματική σάλτσα:

  • 2 κ.σ. μάραθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 4-5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κλων. μάραθο (για γαρνίρισμα)
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τις μελιτζάνες:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος.
Χαράζουμε σε ρόμβους τη σάρκα τους, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε από 1 κλωναράκι θυμάρι σε κάθε κομμάτι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τα καλαμαράκια:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε στη μέση.
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τον μάραθο, τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι και λάιμ, το χυμό λεμόνι και λάιμ, την πάπρικα, το κύμινο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στο μπολ με την αρωματική σάλτσα τα καλαμαράκια και τα μαρινάρουμε.
Περνάμε 3 κομμάτια καλαμαράκια σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα καλαμαράκια.
Ψήνουμε τα καλαμαράκια σε πολύ ζεστό σχαροτήγανο, για 1-2 λεπτά, από κάθε πλευρά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε τα καλαμαράκια σουβλάκι.
Ρίχνουμε το λάδι από τα καλαμαράκια στη μαρινάδα, ανακατεύουμε και αραιώνουμε με ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες και τα καλαμαράκια και γαρνίρουμε με μάραθο.