ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη
Ημερομηνία Προβολής: 15/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. ψιλό κριθαράκι
- 2 μικρές κονσέρβες αβγά αχινού
- 3 κ.σ. ντοματάκια κονκασέ Pummaro
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- 1 λεμόνι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε τηγάνι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνουμε το κριθαράκι το φέρνουμε μια βόλτα και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού, προσθέτουμε το νερό και τρεις κουταλιές ντομάτα κονκασέ. Αφήνουμε το κριθαράκι να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει. Παίρνουμε το ξύσμα ενός λεμονιού και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον αχινό, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε την δεύτερη κονσέρβα αχινού, λίγο ωμό ελαιόλαδο και το αλάτι.