ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Κόκκινο
ΥΛΙΚΑ 
Για 4 άτομα
  • ½ κιλό μπακαλιάρο κατεψυγμένο Trata on ice
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα 
  • 2-3 σκελ. σκόρδο 
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak 
  • 500 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 200 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
  • Aλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε νερό από τη προηγούμενη μέρα για να τον ξαλμυρίσουμε, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές. Έπειτα αφαιρούμε το δέρμα και τον ξεκοκκαλίζουμε σε μικρά κομμάτια. (Για να τον ξεκοκκαλίσουμε πιο εύκολα, τον βάζουμε σε καυτό νερό για 1 λεπτό).
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό, μέχρι να μαλακώσουν. 
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το πράσο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. 
Απλώνουμε μία στρώση από τις βραστές πατάτες σε φέτες και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω τον μπακαλιάρο που έχουμε φιλετάρει σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τον κρόκο αβγού, το κόρν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τον μπακαλιάρο, έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Ψήνουμε τον μπακαλιάρο με τη μπεσαμέλ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.