ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΟ CLUB SANDWICH ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Τζιτζικάκη

Ημερομηνία προβολής 28/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες ψωμί του τοστ 
  • 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 μήλο πράσινο 
  • 1 μήλο κόκκινο 
  • 1 πορτοκάλι 
  • 1 ροζ γκρέιπ φρουτ 
  • 3 ροδέλες ανανά 
  • 4 φράουλες 

Για το επιδόρπιο γιαουρτιού:

  • 50 γρ. μυζήθρα 
  • 150 γρ. γιαούρτι 
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο 
  • Ξύσμα πορτοκαλιού 
  • Ξύσμα ροζ γκρέιπ φρουτ 
  • Ξύσμα λεμονιού 
  • Ξύσμα λάιμ 
  • ½ σφην. λικέρ μαστίχα 
  • Φλοίδες σοκολάτας για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με μαργαρίνη και από τις 2 πλευρές και τις βουτάμε στη ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά να καραμελώσουν.
Φτιάχνουμε ένα επιδόρπιο γιαουρτιού, βάζοντας σε ένα μπολ μυζήθρα και γιαούρτι. Ρίχνουμε ξύσμα από λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι και ροζ γκρέιπφρουτ. Προσθέτουμε το μέλι, το λικέρ και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα μας σε λεπτές ροδέλες.
Απλώνουμε επιδόρπιο γιαουρτιού στην πρώτη φέτα, απλώνουμε ροδέλες πράσινου μήλου και πορτοκαλιού, στη επόμενη φέτα ξανά γιαούρτι, ροδέλες κόκκινου μήλου και ροζ γκρέιπφρουτ, στην Τρίτη φέτα ψωμιού ξανά γιαούρτι, ροδέλες ανανά, φράουλας και σκεπάζουμε με την τελευταία φέτα ψωμιού. Καρφώνουμε καλαμάκια και κόβουμε με το μαχαίρι σε τμήματα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φλέικς σοκολάτας.