ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Σπύρο Παγιατάκη

Ημερομηνία προβολής 12/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. κουβερτούρα 
  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος 
  • 4 κρουασάν βουτύρου
  • 100 γρ. φραμπουάζ
  • 600 ml κρέμα γάλακτος 
  • 4 αβγά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
  • Μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι αλείφουμε τον πάτο με μαργαρίνη με βούτυρο. Κόβουμε τα κρουασάν (αν είναι μπαγιάτικα θα έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα) σε ακανόνιστο μέγεθος και τα απλώνουμε στο ταψάκι. Κόβουμε σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια τη κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο ταψάκι. Από πάνω απλώνουμε τα φραμπουάζ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, με την ζάχαρη και το απόσταγμα βανίλιας και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια περιχύνουμε το γλυκό μας με την κρέμα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε να τραβήξει για 10 λεπτά και το ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με παγωτό!!!