ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα 24 εκ.
- 1 φύλλο φρέσκια ζύμη κουρού KANAKI
- 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 50 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. λευκά μανιτάρια
- 30 γρ. αποξηραμένη λεντινούλα (σιτάκε)
- 50 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα & πορτσίνι
- 1 μαραθόριζα
- 1 πράσο (το λευκό μέρος)
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 1 αβγό
- ¼ φλ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato
- ¼ φλ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Kεφαλοτύρι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε σε καυτό νερό τα βασιλομανίταρα και τα πορτσίνι, για 30-40 λεπτά.
Βάζουμε τα σιτάκε σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το νερό να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια τα αφήνουμε, εκτός φωτιάς, να μουλιάσουν μέσα στο ζεστό νερό, για 1-2 ώρες.
Απλώνουμε στη φόρμα τη ζύμη της τάρτας. Την βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο και μετά την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια την προψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε την μαραθόριζα, εκτός από τις τούφες της. Ψιλοκόβουμε όλα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το πράσο.
Σωτάρουμε σε βούτυρο και ελαιόλαδο τη μαραθόριζα και το πράσο, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό μανιταριών, ανακατεύοντας άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Αφήνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Τρίβουμε το ρεγκάτο και το κεφαλοτύρι.
Απλώνουμε πάνω στην προψημένη τάρτα τη γέμιση και την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα, τα σωταρισμένα βασιλομανίταρα, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το ρεγκάτο, το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε ξανά την τάρτα με τη γέμιση στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει ελαφρά.