ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Δημήτρη Πολίτη
Ημερομηνία Προβολής: 02/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. καλαμποκάλευρο
- 270-300 ml νερό
- 30 ml ρακί
- 50 ml ελαιόλαδο Άλτις
- 10 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 700 γρ. κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
- 2 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 100 γρ. μυζήθρα φρέσκια ανάλατη
- 60 ml ελαιόλαδο Άλτις
- 30 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι – πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε για να βγάλει τα υγρά του και περιμένουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε τη μυζήθρα.
Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπολ βάζοντας όλα τα υλικά της ζύμης μαζί. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν και το ζυμάρι να αποκτήσει μια λεία όψη διατηρώντας την υγρασία του (δεν το θέλουμε πολύ σφιχτό). Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί.
Αφού περάσει ½ ώρα και ξεκουραστεί η ζύμη παίρνουμε μικρά κομμάτια 30 γρ. (στο μέγεθος ενός βερίκοκου) και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης 25-30 γρ. γέμισης (η γέμιση πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα, γιατί διαφορετικά θα τρυπήσει το φύλλο). Βρέχουμε γύρω-γύρω το στρογγυλό κομμάτι βουτώντας το δάχτυλό μας σε ένα ποτήρι νερό και το διπλώνουμε στη μέση σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο- πιέζουμε τι άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν τα καλιτσούνια καλά και να μη βγει η γέμιση στο τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο.