ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον chef Θοδωρή Καρίνο


Ημερομηνία Προβολής: 12/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

 

  • 50 γρ. polenta
  • 200 γρ. φιστίκια Αίγινης
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 χυμό πορτοκαλιού
  • 1 χυμό λεμονιού
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • 125 ml. Ελαιόλαδο Άλτις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα φιστίκια. Τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ (ή ένα γουδί) για να γίνουν σκόνη. Εναλλακτικά τα προσθέτουμε στο κέικ ολόκληρα.

Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε στην δυνατή σκάλα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Βάζουμε το μίξερ στην χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγη μαργαρίνη, για να ελαφρύνει η γεύση του λαδιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σταθερά υλικά, την πολέντα, το μπεικιν πάουντερ και το αλεύρι. Προσθέτουμε τα φιστίκια. Τέλος προσθέτουμε τους χυμούς από εσπεριδοειδή. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη φόρμα του κεικ. Ψήνουμε στους 160° C για 40 λεπτά.Το κέικ φιστικιού δεν φουσκώνει πολύ, γιατί έχει μέσα πολλά υγρά. Σερβίρεται πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Συνοδεύεται άψογα με παγωτό.