ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΤΕΙΛ ΚΑΪΠΙΡΟΣΚΑ ΠΕΠΟΝΙ-ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Παναγιώτη Φράγκο

Ημερομηνία Προβολής: 15/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ 

Για 1 δόση κοκτέιλ:

  • 50 ml βότκα
  • 30 ml σούπα φρούτων
  • 20 ml λάιμ
  • 20 ml ζαχαρόνερο
  • 1 φακ. τσάι μάνγκο Lipton mango sun tea
  • 2 κ.σ. μαϊντανό

Για τη σούπα φρούτων:

  • 3 ροδάκινα
  • 500 γρ. πεπόνι
  • 5 πορτοκάλια 
  • Χυμό από 2 λάιμ
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τη σούπα. Στίβουμε τα πορτοκάλια και τα λάιμ και παίρνουμε το χυμό.

Κόβουμε την ψίχα του πεπονιού σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπλέντερ. Προσθέτουμε τα ροδάκινα σε κομμάτια, το χυμό πορτοκαλιού και λάιμ, το μέλι (ίσως λίγο παραπάνω αν είναι πολύ άγουρα τα φρούτα), μερικά φυλλαράκια δυόσμου (ή βασιλικού αν θέλουμε), αλάτι και πιπέρι και αλέθουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να παγώσει καλά το μείγμα μας.

Ετοιμάζουμε το κοκτέιλ. Μέσα σε βαθύ ρηχό ποτήρι βάζουμε 30 ml της σούπας φρούτων, τη βότκα, λάιμ και ζαχαρόνερο και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Προσθέτουμε παγάκια, μια τούφα μαιντανό και σερβίρουμε.