ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, BRIE & ΜΟΖΖARELLA

Aπό τον Chef Γιώργο Χριστοδουλόπουλο

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, BRIE & ΜΟΖΖARELLA - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ RUSTIC (ΓΙΑ 4 ΠΙΤΣΕΣ):
700 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
7 ΓΡ. ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
22 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
12 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ ΨΙΛΟ
40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
430 ML ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ:
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ)
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ (ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ (ΓΙΑ 4 ΠΙΤΣΕΣ):
500 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ TOPPING (ΓΙΑ 1 ΠΙΤΣΑ):
100 ΓΡ. ΜΟZZARELLA ΑΓΕΛΑΔΙΝΗ (ΣΕ ΜΠΑΛΑ)
2 ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
1 ΜΑΝΙΤΑΡΙ PORTOBELLO
60 ΓΡ. ΤΥΡΙ BRIE
1,5 Κ.Σ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη rustic (ρουστίκ):
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη το αλάτι, τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο πλάθουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια, τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, τα βάζουμε ξεχωριστά μέσα σε πλαστικά σακουλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν στο ψυγείο για 2-5 μέρες, ακολουθώντας τη μέθοδο της κρύας ωρίμανσης. Αφού φουσκώσει στο ψυγείο, βγάζουμε ένα κομμμάτι ζύμης από το σακουλάκι, την ξαναζυμώνουμε σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε, για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να γίνει αφράτη και μαλακή.

Για την πίτσα:
Πλάθουμε σε μπαλάκια τη ζύμη, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε σε ένα δίσκο, καλυμμένα με διάφανη μεμβράνη, για 2 ώρες, να φουσκώσουν.
Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα με το χέρι. Πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι το ξύλινο φτυάρι και βάζουμε πάνω τη ζύμη.

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε την ξερή ρίγανη και ανακατεύουμε.

Για το topping:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το φρέσκο θυμάρι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πιέζουμε με απορροφητικό χαρτί τη mozzarella, για να μειωθούν τα υγρά της.
Απλώνουμε πάνω στη μαλακή ζύμη της πίτσας λίγη από τη σάλτσα, προσθέτουμε τη mozzarella σε κομμάτια, τα μανιτάρια και το brie σε κομμάτια.

Στη συνέχεια, μετράμε με το ειδικό θερμόμετρο τη θερμοκρασία επιφάνειας της μαντεμένιας πλάκας και όταν φτάσει στους 300-320 βαθμούς, ψήνουμε την πίτσα για 4 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφήνουμε την πίτσα πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια με το ειδικό εργαλείο κοπής και σερβίρουμε.