ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
BURGER ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ONION RINGS & ΑΒΓΟ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΤΟΝΟΥ:
2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΤRΑΤΑ (320 ΓΡ.)
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΑΒΓΑ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ½ Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
100 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ONION RINGS:
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ½ ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΦΛ. ΓΑΛΑ
1 ΑΒΓΟ
2 ΦΛ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤA BURGER:
4 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGER
4 ΜΕΓΑΛΑ ΦΥΛΛΑ ΣΑΛΑΤΑΣ
4 ΑΒΓΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για το burger καπνιστού τόνου
Βάζουμε σε ένα μπολ τον τόνο, τα αβγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κόκκινη καυτερή πιπεριά, τον βασιλικό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει.
Στη συνέχεια ψήνουμε τα μπιφτέκια στο σχαροτήγανο, με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι.
Βάζουμε σε τρία ξεχωριστά μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το γάλα, με το αλάτι, το πιπέρι και το αβγό και την τριμμένη φρυγανιά με την πάπρικα.
Πανάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού πρώτα με το αλεύρι, έπειτα τις βουτάμε στο μείγμα του γάλακτος και στο τέλος τις περνάμε από τη φρυγανιά. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 2-3 λεπτά και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τηγανίζουμε τα αβγά σε ελαιόλαδο.
Κόβουμε ένα ψωμάκι στη μέση, βάζουμε στο μισό ψωμάκι λίγη σάλτσα, 1 φύλλο σαλάτας, από πάνω ένα μπιφτέκι τόνου, το τηγανητό αβγό, αλάτι πιπέρι, κλείνουμε το burger με το δεύτερο ψωμάκι και σερβίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού.