ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Κυριάκο Μελά
Ημέρα προβολής 20/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα & δέρμα)
- 2 φιλέτα τσιπούρες (χωρίς κόκαλα & δέρμα)
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κρόκο αβγού
- 1 φλ. ρύζι γλασέ
- 1/3 ματσ. άνηθο ή μάραθο
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 ζωμός λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 2 λεμόνια
- 3 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα κόκαλα και τα κεφάλια από τα ψάρια, βάζουμε και προσθέτοντας τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ζωμό λαχανικών. Στραγγίζουμε και κρατάμε ζεστό. Αλέθουμε τη σάρκα από τα ψάρια στο μίξερ και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, ψιλοκομμένο άνηθο, τον κρόκο από το αβγό, το ρύζι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα ρίχνουμε στο ζωμό ψαριού που έχουμε βάλει να βράζει. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά και προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το ξίδι με λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια και το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα δίνοντας μια τελευταία βράση για να δέσει το ζουμί.