ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
Ημέρα προβολής 07/04/2014
ΥΛΙΚΑ
- 400-500 γρ. γλώσσα
- 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ φλ. λευκό κρασί
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- Αλάτι-πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου:
- 2 πατάτες
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 1 ντομάτα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 5 ελιές χωρίς κουκούτσι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 2 κλ. φρέσκια ρίγανη
- 2 κλ. φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σος μαγιονέζας:
- 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Χυμό από ½ λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε τη γλώσσα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μαργαρίνη με βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε τη γλώσσα και την προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο και ξύσμα από λάιμ.
Για τις πατάτες:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη με βούτυρο, κόβουμε και βάζουμε τις βρασμένες πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαργαρίνη με βούτυρο και τις ψήνουμε στους 250 βαθμούς, για 5 λεπτά.
Για τη σαλάτα:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.
Ρίχνουμε ρίγανη και θυμάρι στη ντομάτα, το κρεμμύδι και τις ελιές προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Για τη σος μαγιονέζας:
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την πάπρικα και το χυμό λάιμ.
Σερβίρουμε τις πατάτες, την τηγανητή γλώσσα και τη σαλάτα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σος μαγιονέζας.