ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Bασίλη Βασιλείου
Ημέρα προβολής 01/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ. στριφτάρια
- 450 ml ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 3 γαρίδες Ν 2
- 300 γρ. καλαμάρι
- 15 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 60 γρ. λευκό κρασί
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 25 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 4 κουμ κουάτ
- Ξύσμα από 2 κουμ κουάτ
- Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Aλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα στριφτάρια σε ένα τηγάνι, για 8 λεπτά, στα 2/3 του ζωμού λαχανικών.
Ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό που μας έχει μείνει, ώστε τα ζυμαρικά να παραμείνουν al dente και να κρατήσουμε στο τηγάνι το άμυλο. Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες και το αλατοπιπερώνουμε
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει καλά και σωτάρουμε το καλαμάρι.
Προσθέτουμε μετά από λίγο τις γαρίδες και αφού τις σωτάρουμε και αυτές ελαφρά, βάζουμε τις ροδέλες του κουμ κουατ και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα και σβήνουμε με κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί γυρίζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τα στριφτάρια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δένουμε με μαργαρίνη με βούτυρο. Προσθέτουμε το ξύσμα από κουμ κουάτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.