ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Hμέρα προβολής 28/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τις γαρίδες:
- 500 γρ. γαρίδες Νο3
- 1/3 ματσ. θυμάρι φρέσκο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 80 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 100 γρ. φέτα
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 300 γρ. σάλτσα σπιτική ντομάτα Pummaro
- 80 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1/3 ζωμό μυρωδικών Knorr Σπιτικός
- 60 γρ. ούζο
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Φύλλα μαϊντανού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις γαρίδες:
Βγάζουμε το κεφάλι από τις γαρίδες, στη συνέχεια τις χαράζουμε από την κοιλιά και βγάζουμε το έντερο.
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 3-4 ώρες.
Έπειτα, τις απλώνουμε ανοιχτές σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας και περιχύνουμε τη μαρινάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, στους 250 βαθμούς για 2-3 λεπτά.
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Βάζουμε στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, πιπέρι, ένα ζωμό μυρωδικών, αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ούζο και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα:
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε μια πιατέλα, τοποθετούμε ομοιόμορφα τις γαρίδες από πάνω, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.