ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μαρία Μαργαριτοπούλου
Ημερομηνία Προβολής: 15/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. χταπόδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 σκελ. σκόρδο
- 150 γρ. κονκασέ ντομάτας Pummarro
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ φλ. ξύδι
- ½ φλ. κόκκινο κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο σε κατσαρόλα με το ξύδι και ένα φύλλο δάφνης. Το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαλακώσει. Κόβουμε τα πλοκάμια και το κεφάλι σε μεγάλα κομμάτια.
Σε άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλατίζουμε καλά για να μαραθούν πιο γρήγορα τα λαχανικά και να νοστιμίσουν.
Τα μαραίνουμε καλά, προσθέτουμε το βρασμένο χταπόδι, αφήνουμε να σοταριστεί για μερικά λεπτά ανακατεύοντας και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε το φαγητό για άλλα 20-25 λεπτά και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλουμε μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.