ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Άννα Σπηλιώτη

Ημερομηνία προβολής 11/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. μύδια
- 2 lt νερό
- 400 γρ. χυμό ντομάτας Pummaro
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 3 φύλλα δάφνης
- ½ ματσ. άνηθο
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη δάφνη και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό από τα μύδια, χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσουν για 5 – 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα μύδια, 1 ζωμό λαχανικών, το ρύζι, αλάτι – πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει τη σάλτσα και είναι έτοιμο!