ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χρόνη Δαμαλά
Ημερομηνία προβολής 21/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
- 350 γρ. κατεψυγμένο μπρόκολο Ifantis
- 1 μπακαλιάρο
- 1 κ. πατάτες
- 1 ματσ. άνηθο
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 ματσ. δυόσμο
- 1 λεμόνι
- 10 ντοματίνια
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
Για το λαδολέμονο:
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 λεμόνι
- 4 κλων. άνηθο
- 4 φυλ. δυόσμο
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για το σερβίρισμα:
- Παξιμαδάκια
- Ελιές καλαμών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, αλατίζουμε και τις βάζουμε στον ατμομάγειρα για 25 λεπτά. Χαράζουμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο μεριές και το τοποθετούμε στον ατμομάγειρα. Κάτω από το ψάρι και πάνω από το ψάρι τοποθετούμε τα μυρωδικά και φέτες λεμονιού. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε το μπρόκολο και το ψήνουμε στον ατμομάγειρα για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ λάδι, λεμόνι, φρέσκο κρεμμυδάκι, 4 κλωναράκια άνηθο, 4 φυλλαράκια δυόσμο και αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε το ψάρι μαζί με πατάτες, μπρόκολο, τη σαλάτα με τα ντοματίνια, ραντίζουμε με λαδολέμονο και γαρνίρουμε με ελιές και τριμμένο παξιμάδι.