ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
3-5 ΑΝΤΙΒ
1 ΜΑΡΟΥΛΙ (ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑ)
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
1 ΦΛ. ΚΑΡΥΔΙΑ (ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΑ)
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ:
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αντίβ και το μαρούλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπλε τυρί Δανίας και τον μαϊντανό.
Για τη σος:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα, ρίχνουμε τα καρύδια, πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.