ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
(για 12 κομμάτια)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ:
2 ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
12 Κ.ΓΛ. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
1 ΑΒΓΟ
2 Κ.Σ. ΓΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
240 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την υγρή βανίλια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Για τους ανεμόμυλους:
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας οριζόντια (με την μεγαλύτερη πλευρά σαν βάση) σε μια επιφάνεια και κόβουμε χαράζοντας οριζόντια στη μέση και στη συνέχεια κάθετα σε 3 ίσες λωρίδες, για να σχηματιστούν έξι τετράγωνα κομμάτια.
Χαράζουμε το κάθε κομμάτι ξεκινώντας από όλες τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου, σταματώντας όμως λίγο πριν από το κέντρο.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα στο κέντρο της ζύμης.
Από πάνω προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.
Για να σχηματιστεί ο ανεμόμυλος: φέρνουμε την δεξιά γωνία του πρώτου τριγώνου να ακουμπήσει το κέντρο, επάνω στην μαρμελάδα. Συνεχίζουμε με τις αντίστοιχες γωνίες και των υπόλοιπων 3 τριγώνων, τοποθετώντας την μία γωνία επάνω στην άλλη στο κέντρο. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μόλις οι ανεμόμυλοι είναι έτοιμοι, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα του δάσους.