ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΠΑΡΗ & ΕΛΙΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Άρτεμις Αναστασιάδου-Χάσου


Ημερομηνία Προβολής: 16/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • ½ ποτ. χυμό ντομάτας Pummaro
  • 50 γρ. ελιές μαύρες ή πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι & κόκκους πιπεριού
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1/3 ματσ. μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένoυμε και κόβουμε όλες τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Κόβουμε το σκόρδο σε χοντρές φετούλες και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την κάπαρη και τις ελιές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κέτσαπ, το χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικά φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα από το ψυγείο σαν μεζέ. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.

Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα!