ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την τηλεθεάτρια Μαρία Τζίμα
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
- 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες στραγγισμένες
- 1 κίτρινη & 1 κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τριμμένο τυρί
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το ντρέσινγκ:
- 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
- 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s
- 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- Χυμό από 2 λάιμ
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήστε τις σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις ξεφλουδίσετε για περίπου 10 λεπτά, κουνώντας το τηγάνι να ροδίσει το σκόρδο σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
2. Βάλτε σε κατσαρόλα νερό για να βράσετε τα ζυμαρικά. Προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφού βράσει το νερό ρίχνετε τα ζυμαρικά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα στραγγισμένα μαύρα φασόλια, τις ντομάτες το αβοκάντο και τις πιπεριές.
4. Σε ένα μπλέντερ φτιάξτε το ντρέσινγκ. Προσθέστε τη μαγιονέζα τη μουστάρδα τη κέτσαπ το γιαούρτι, τον χυμό λάιμ, το κόλιαντρο, το μέλι και το αλάτι. Ξεφλουδίστε τα ψημένα σκόρδα λιώστε τα και προσθέστε τα στο μίγμα.
5. Πρέπει να ενωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
6. Αφού έχουν βράσει τα ζυμαρικά τα στραγγίζετε
7. Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο μεγάλο μπολ με τα φασόλια και τα λαχανικά και ανακατέψτε.
8. Ρίξτε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε πολύ καλά και προσθέστε το τριμμένο τυρί.
9. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.