ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ & ΑΓΓΟΥΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 φινόκιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 μικρά αγγούρια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα από 2 λάιμ
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σος:
  • Χυμό από 2 λάιμ
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε το φινόκιο, κομμένο σε φέτες, για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μυρώνια, τον μαϊντανό, την πιπεριά Φλωρίνης, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε. 
Για τη σος: 
Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σος. 
Περιχύνουμε με λίγη από τη σος τη σαλάτα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε από πάνω τα κομμάτια της καπνιστής πέστροφας και σερβίρουμε.