ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κυριάκο Αθανασιάδη

Ημερομηνία προβολής 08/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα Ifantis
  • 2 αβοκάντο
  • 2 ντομάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ανθότυρο 
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • Βασιλικό
  • 1 καρβελάκι ψωμί για το σερβίρισμα

Για την σος:

  • 2 κ.γ. μουστάρδα Hellmanns Mild
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε στην ψησταριά ή σε σχαροτήγανο ή σε τοστιέρα – ψηστιέρα. Κόβουμε τις ντομάτες και τα αβοκάντο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ ρίχνουμε την κάπαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Σε άλλο μπολ βάζουμε μουστάρδα, μέλι, χυμό λεμονιού, λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σος. Μόλις ψηθούν τα λουκάνικα, ιδανικά τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Ρίχνουμε κόκκους κόκκινο πιπέρι σπασμένους. Αδειάζουμε ένα καρβελάκι από την ψίχα, γεμίζουμε με τη σαλάτα, ρίχνουμε από πάνω ανθότυρο σε τρίμματα, φυλλαράκια μαϊντανού, πιπέρι και σερβίρουμε.