ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Φωτιάδη

Ημερομηνία Προβολής: 24/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

Η σκορδαλιά με μαργαρίτες είναι μια παραδοσιακή συνταγή των Δωδεκανήσων. Γίνεται με τα φύλλα από τις τρυφερές μαργαρίτες του αγρού. Δεν χρησιμοποιούμε αυτές του ανθοπωλείου!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 πατάτες
  • 1 φλ. ψιλοκομμένα φύλλα μαργαρίτας
  • Σκόρδο
  • Ξίδι κατά βούληση
  • 3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό τριμμένο
  • Γύρη λουλουδιών για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά μαδάμε τις μαργαρίτες! Κρατάμε στην άκρη τα άνθη και ρίχνουμε τα φύλλα και τα κοτσάνια σε νερό που βράζει, για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε και φροντίζουμε να τα στείψουμε ελαφρώς για να μην έχουν νερά. Πλένουμε, αλατίζουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 c° για 40 λεπτά περίπου. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα μαζί με λίγο ξίδι να χτυπηθούν καλά , μετά προσθέτουμε τα φύλλα μαργαρίτας και χτυπάμε καλά. Βοηθάμε αν χρειάζεται, ρίχνοντας λίγο νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες, καυτές και σταδιακά το ελαιόλαδο. Προσοχή! Οι πατάτες πρέπει απαραιτήτως να είναι καυτές για να ρουφήξουν το λάδι. Όταν απορροφηθεί το λάδι και γίνει κρεμώδης η σκορδαλιά μας, αλατοπιπερώνουμε και διορθώνουμε τη γεύση της με το ξίδι . Βάζουμε στο πιάτο και σχηματίζουμε μια μαργαρίτα με τα πέταλα του λουλουδιού και στο κέντρο ρίχνουμε λίγη γύρη.