ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΥΔΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Από τον Chef Θανάση Ανδριτσόπουλο

ΜΥΔΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

½ ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ
½ ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΦΙΝΟΚΙΟ
2 ΣΕΛΕΡΙ (ΤΑ ΚΟΤΣΑΝΙΑ)
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΚΙΛΟ NΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1 ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΡΑΘΟ
1 ΣΦΗΝ. ΟΥΖΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
30 ΓΡ. ΦΕΤΑ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο το φινόκιο και το σέλερι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και αλατίζουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματίνια, τα μύδια χωρίς κέλυφος και σβήνουμε με το ούζο. Αφαιρούμε τα λαχανικά με τα μύδια και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μύδια με κέλυφος και τον μάραθο. Καπακώνουμε το τηγάνι, αφήνουμε τα μύδια για περίπου 3 λεπτά να ανοίξουν και τα προσθέτουμε στη μυδοσαλάτα. Έπειτα βάζουμε την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι, στα λαχανικά που αφήσαμε στο τηγάνι, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη μυδοσαλάτα, προσθέτουμε από πάνω το τυρί φέτα, λίγο φρέσκο μάραθο και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.