ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον μάγειρα Χρήστο Μαντίδη
Ημερομηνία Προβολής: 20/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 μαρούλι σγουρό
- 1 κρεμμύδι
- 1 αβγό
- ½ φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 ½ φλ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο Άλτις για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το μαρούλι και το στεγνώνουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ετοιμάζουμε ένα μπολ με νερό, τοποθετούμε από πάνω έναν τρίφτη και τρίβουμε το κρεμμύδι ψιλό ώστε να πέφτει μέσα στο νερό και να χάσει την αψάδα του. Σουρώνουμε καλά το τριμμένο κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο ψιλοκομμένο μαρούλι. Προσθέτουμε το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τον φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο. Σπάμε ένα αβγό και το προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με 4 κουταλιές τριμμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα μείγμα που δεν είναι ούτε στεγνό ούτε υδαρές. Προσέχουμε πόσο αλεύρι σηκώνει, γιατί όσο το τρίβουμε, το μαρούλι βγάζει επιπλέον υγρά.
Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε απαλά πάνω στο χέρι μας και μόνο εξωτερικά.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.