ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Pastry Chef Σοφία Σαντζαρίδου
Ημέρα προβολής 02/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 μπόμπα
- 120 γρ. μορταδέλα Ferrano Ifantis
- 3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)
- 80 γρ. τυρί Arla Havarti
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. μουστάρδα με ρίγανη & θυμάρι Kalamata Papadimitriou
- 12 φέτες ψωμί τύπου μπριός
- Ρόφημα γάλακτος με κακάο Arla Cocio (για το σερβίρισμα)
Για το ψωμάκι της μπόμπας:
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 45 γρ. μαγιά
- 50 γρ. νερό
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
- 35 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ψωμάκι της μπόμπας:
Bάζουμε το σκληρό αλεύρι, τη μαγιά, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά και το αλάτι και τα χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι να γίνει μία ζύμη συνεκτική λεία και γυαλιστερή. Πλάθουμε σε ένα καρβελάκι και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή ιδανικά σε μία φόρμα μπόμπας. Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί, για περίπου 40-45 λεπτά.
Ψήνουμε τη μπόμπα σε προθερμασμένο φούρνο, τους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
Βγάζουμε τη μπόμπα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Ιδανικά την κόβουμε την επόμενη μέρα.
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε σε κομματάκια τη μορταδέλα και το τυρί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα με ρίγανη, το θυμάρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές, ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με τη γέμιση, τοποθετούμε την μορταδέλα και το χαβάρτι, κλείνουμε με μια φέτα ψωμιού σαν τοστ και την κόβουμε σε 6 κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Απλώνουμε σε στρώσεις εναλλάξ ψωμάκια με τη γέμιση ανάμεσα, σε ύψος περίπου 17 εκατοστών, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, για περισσότερο χρώμα και σερβίρουμε.