ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

800 ΓΡ. ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
½ ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το συκώτι κάθετα σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Σωτάρουμε το συκώτι, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Ξαναβάζουμε το συκώτι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, μέχρι να ψηθεί το συκώτι και να δέσει η σάλτσα.
Όταν το συκώτι και η σάλτσα είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε και σερβίρουμε.