ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ 22 ΕΚ.
300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
300 ΓΡ. ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
150 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
100 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
50 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ
50 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
100 ΓΡ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
100 ΓΡ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
1 ΦΛ. ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΡΟΥΙ ΓΛΑΣΕ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα στο γλυκό κρασί (τα αφήνουμε μέχρι και μια εβδομάδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο).
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το βούτυρο.
Σπάμε τα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα σπασμένα καβουρδισμένα φουντούκια, τα καρύδια και το κουκουνάρι. Έπειτα βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Ρίχνουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα του κορμού σε μια μια μακρόστενη φόρμα καλυμμένη με λαδόκολλα, το σκεπάζουμε χωρίς να πιέζουμε τις γωνίες, και το βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη ή για 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Στολίζουμε με φρούτα γλασέ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.